Verhuizing

Wat een bikkel. Koud een dag een nieuwe lever, en René mag al van de Intensive Care af. De bloeduitslagen van vanmorgen waren goed (genoeg), en ook de echo van zijn lever was mooi. Vanmiddag  werd hij dan ook verhuisd naar de chirurgische verpleegafdeling.

2013-08-01 14.03.15
Eerste selfie op IC.

Fijn voor René: Een aantal slangetjes mochten van hem af. Wij hebben de IC dan ook niet meer van binnen gezien, en konden hem direct op de afdeling bezoeken.  Enige nadeel: Het is aardig warm op de zaal. Rene heeft de mazzel om met 30 graden op de bovenste verdieping, aan de zonzijde en pal onder het raam te liggen. En dan nog niet eens met uitzicht op de Martini-toren! Airco kan niet gebruikt worden op de afdeling, aangezien dat een bron is van ziekteverwekkers. Over de temperatuur maak ik me dan ook wel een beetje zorgen, met de voorspelde 36 graden van morgen. Gelukkig houden de  zusters en broeders René goed in de gaten.

De tekenen blijven gunstig: Hij voelt zich steeds beter en ook zijn bloedwaardes geven geen reden tot zorgen. Toch is dit alles geen zekerheid. Of de lever goed werkt, is nog niet met zekerheid te zeggen. Daarnaast kunnen allerlei complicaties ook nog in een later stadium de kop op steken. Zijn arts weet de boel goed te relativeren:

De eerste dag voelt iedereen zich goed. Je krijgt nog wel een terugslag.

 Het gaat allemaal zo voorspoedig dat we bijna niet kunnen geloven dat het zo positief zal blijven gaan. Maar elke overwinning vieren we, een goed begin is het halve werk. Ook bij René komt langzaamaan het besef dat het echt gebeurd is, en dat is best een emotionele gewaarwording.
2013-08-02 09.23.34
Eerste foto op verpleegafdeling. Foto genomen door fysiotherapeut Ronald
Bikkel

Door afnemend gebruik van pijnstillers is René steeds minder suf. Hij is al weer een klein beetje contact aan het maken met de buitenwereld en slingerde zelf bijgaande foto de wereld in. Ook het beetje vla dat hij te eten krijgt, kan hem niet bekoren. “Ik heb wel zin in een fatsoenlijke maaltijd”, maar dat kan natuurlijk nog niet. Dat alles zo goed gaat, is erg fijn. Toch hoop ik maar dat ze niet te hard van stapel lopen in het ziekenhuis. Halen ze hem niet te snel van de bewaking? Het blijft spannend, want er zijn nog een boel hordes te nemen. Maar wat zijn we met z’n allen toch ontzettend trots op René. Wat een sterke bikkel is het. Nu maar hopen dat zijn nieuwe lever ook zo’n doorzetter is, en dan komen we er wel.

-Wendy-


Reactie via Facebook

4 gedachten over “Verhuizing”

 1. Gelukkig gaar tot nu toe alles goed .Ik vind het erg spannend voor jullie en hoop dat het zo blijft.Het is gewoon afwachten .Ik hoop dat René zidh snel beter gaat voelen en heb heel veel respect voor hem wat hij allemaal moer doorataan .Ik wens jullie het beste en veel heel veel sterkte voor de toekomst en veel liefs van mij Clema

 2. Hallo René en Wendy,
  De eerste klap is een daalder waard! Maar, zoals Wendy al zegt, voorzichtigheid blijft geboden. Beter voldoende tijd en rust in acht nemen zodat je nieuwe lever optimaal zijn werk kan gaan doen. Dat ben je ook schatplichtig aan je donor….Het is bijna nog onwerkelijk dat je deze flinke ingreep achter de rug hebt. En als ik de berichtjes van Jeroen lees op facebook hou ik het niet droog. Wat heerlijk om te lezen dat je trek hebt in een fatsoenlijke maaltijd. Dat is een goed teken! En Wendy, ik denk dat die nieuwe lever net zo’n doorzetter is als René zelf. Laat onverlet dat je rekening moet houden met terugslag, maar lieve schatten zoals al gezegd: de eerste klap is een daalder waard! Kus, natuurlijk ook van Kick.

 3. Hallo Rene,

  Wat een goede berichten krijgen we steeds van Wendy. Je doet het heel goed volgens haar. Op dit moment zul je je wel beurs voelen, er is ook nogal wat gedaan in jouw lichaam. Het zal denk ik nu langzaam aan wat beter gaan al zit een terugslag er natuurlijk ook nog wel in. Jouw lichaam heeft nogal wat te verduren gekregen tijdens de transplantatie. Dat je al wat zin hebt ik lekker eten is een heel goed teken, al zou ik het nog even bij lichte maaltijden houden. Braken na een maaltijd lijkt mij op dit moment niet echt een pretje. Ik hoop dat de berichten positief blijven en de warmte je niet al te veel parten speelt. Gelukkig heb je af en toe afleiding wanneer Wendy bij je mag komen. Ze schrijft dat jij een bikkel bent maar ik vindt dat zij ook een hele dikke pluim verdient. Ze steunt jou al zo lang je ziek bent, en verzorgd je steeds weer met liefde. Menige vriendin had er al lang de brui aan gegeven. Zij is voor mij ook echt een kanjer. Jullie zullen nog best een lange weg te gaan hebben maar samen kunnen jullie dit ook aan.
  Ik hoop dat de uitslagen goed blijven en dat het herstel voorspoedig verloopt.

  Een dikke knuffel van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *